Десетки офиси в центъра на София останаха без ток

12:02, 10 дек 15 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
50 фирми, които имат офиси на ул. „Ген. Гурко“ и бул. „Васил Левски“ в София са останали без ток. Това обявиха от ЧЕЗ, като уточниха, че до този проблем се е стигнало, след като крадци на кабели са предизвикали пожар в съоръжение на електропреносната компания.

Крадците са обелили медния екран на кабел средно напрежение в колектор на ЧЕЗ. От това им действие възникнал пожар. На място веднага са изпратени екипи на пожарната.

„След като те приключат своята работа, ще преминем към действия по отстраняване на щетите от кражбата и възстановяване на електрозахранването на засегнатите от кражбата клиенти. Уверявам, че ще направим това по най-бързия възможен начин“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“.

От ЧЕЗ се оплакаха, че през последните години кражбите и увреждането на национални инфраструктурни обекти не само нанасят щети за милиони левове на редица ютилити, комуникационни и транспортни компании и икономиката на страната като цяло, но се превръщат във все по-голяма заплаха за сигурността и безопасността на българските граждани и застрашават човешки животи – както на извършителите на посегателствата, така и на невинни хора.

От компанията настояват за законодателни промени, по-строги наказателни мерки и по-стриктен контрол от страна на компетентните органи. Те призоваваха посегателствата над елементи от инфраструктурата да бъдат третирани като престъпления срещу националната сигурност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама