Предлагат съкращения в общинската администрация в Търговище

12:28, 10 дек 15 25 239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
190 щатни бройки ще има в общинската администрация в Търговище. Предложението е на кмета д-р Дарин Димитров и ще бъде гледано на сесията на общинския съвет следващия петък.

Това е със седем човека по-малко отколкото има в момента, като освен свиване на чиновниците се предвижда намаляване и на дирекциите, и на отделите в тях. Заедно с това обаче градоначалникът предлага да увеличи броя на своите заместници.

Към настоящия момент в щата на общинската администрация влизат 49 кметове, 3-ма кметски наместници, 3-ма заместник-кметове, секретар, главен архитект, финансов контрольор, двама експерти на вътрешния одит и 137.5 служители. В общата администрация работят две дирекции и пет отдела, а в специализираната - четири дирекции и девет отдела.

"След анализ и оценка на дейността и отговорностите на общинската администрация, профила на общината и наличния кадрови ресурс, считам за необходимо извършването на структурни промени.

С тях ще се постигнат оптимизация на числеността, по-добро финансово управление на средствата за персонал и постигане на по-ефективна организация на работа, при съблюдаване на принципите на икономичност, ефективност и ефикасност." се казва в докладната на кмета д-р Дарин Димитров.

В актуализираната структура предложена от него има само пет дирекции и девет отдела, но пък ще има повече заместник кметове - четирима вместо досегашните трима. техните ресори са съответно "Устройство на територията", "Икономическо развитие", "Бюджет и финанси" и "Хуманитарни дейности".

Ако предложението бъде прието промените влизат в сила от началото на следващата година. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама