СДС се събира извънредно

12:43, 10 дек 15 / Политика 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заради оставката на министъра на правосъдието Христо Иванов Националният изпълнителен съвет (НИС) на СДС ще се събере извънредно днес от 14.30 ч., съобщи зам.-председателят Румен Христов.

"Ще бъде обсъдено дали да се оттегля от поста председател на комисията по земеделието и храните", обясни той. До момента от поста председател на комисията по транспорт се оттегли депутатът от гражданската квота в Реформаторския блок Гроздан Караджов. Председателят на вътрешната комисия Атанас Атанасов (ДСБ) все още не е съобщил дали е взел решение. "Участието ми е като част от отбор и екип и не съм взел решение", добави Христов.

Според него в СДС няма страх да бъде в опозиция. "Въпросът е какво ще донесе едно излизане на Блока в опозиция, дали ще доведе до реални реформи, които са важни", смята той.

Попитан дали реформаторите ще се оттеглят от властта, той заяви, че "десницата няколко пъти си е правила харакири", от което никой не е печелил.

"Не ми направи добро впечатление излизането на Радан Кънев вчера от пленарната зала при гласуването на най-важните поправки в Конституцията", заяви още Христов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама