Пловдив с три награди от националния конкурс "Сграда на годината"

12:47, 10 дек 15 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три награди спечели Пловдив от националния конкурс "Сграда на годината".

Новооткритият Младежки център е безспорният победител в категория "Сграда със социално значение".

Многофункционална спортна зала "Колодрума" и най-новият православен храм в Града под тепетата - "Свети Николай Чудотворец", пък получиха специални награди в категориите "Спортна инфраструктура" и "Паметници на културата, музеи и храмове".

Това отреди 24-членното жури от изявени представители на професионалните и творчески среди с председател Деница Николова, заместник-министър на Регионалното развитие и благоустройството .

"Този проект е много близък до сърцата ни", коментира кметът на Пловдив Иван Тотев при получаване на наградата за Младежкия център.

"Важен е за нас, защото той показва интегрирания подход на администрацията. Получихме финансиране от Европейския финансов механизъм с подкрепата на Норвежкото правителство. Удвоихме го със средства от общинския бюджет и той наистина стана двойно по-голям във финансирането и мащабите. Допълнихме заобикалящата го среда с уникален спортен комплекс, с който се обособи едно наистина интегрирано заведение със социално предназначение за деца в риск", сподели още Тотев.

При получаване на специалната награда в категорията "Спортна инфраструктура" за многофункционална спортна зала "Колодрума" пловдивският градоначалник припомни, че първата копка за сградата е от 2008 година, за което обаче има постановление на Министерски съвет още от 1975 година.

"Мечтата на Пловдив да има спортна зала бе много дълга и чакана - цели 40 години. Това е един много труден проект, за който имахме подкрепата на много хора, които живееха с каузата", посочи Иван Тотев.

"На днешната церемония минахме през спорта, през духовното и социалната отговорност, това означава, че Пловдив е един град, който има бъдеще", коментира кметът на Община Пловдив по повод получените три отличия.

Националния конкурс "Сграда на годината" се проведе за 14-и път под патронажа на Министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама