20 майки поискаха по-високи детски надбавки и майчинство в Благоевград (видео)

12:51, 10 дек 15 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благоевградските майки не се уплашиха от студа и продължиха да отстояват каузата си. Двайсетина родители се събраха пред сградата на общината и поискаха увеличение на размера на детските надбавки и обезщетенията за майчинство.

Плътно до тях бяха и малките им деца, които героически издържаха на ниските температури. Основните искания на родителите са обвързване на майчинството с минималната работна заплата и увеличение на детските надбавки до 15-16% от размера на минималното заплащане за месец труд или 60 лева.

"Увеличението с 2 лева на детските надбавки е поредната подигравка с нашите деца. За пореден път оставиха децата ни близо до прага на бедност. Замразиха майчинството. Догодина прага на бедност става 300 лева, а майките вземат 340 лева, което безобразие. Включили сме доста искания, като сме обърнали внимание и на майките с деца в неравностойно положение", коментира Люси Манова, един от организаторите на протеста.

Част от протестиращите изразиха надежда, че управляващите ще чуят техните искания. Ако това не се случи, протестите ще продължат, заканиха се те.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама