“Барс” и тази зима ще чисти пътищата в селата в община Шумен

12:59, 10 дек 15 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменската фирма „Барс” спечели поръчката за зимното поддържане на общинската пътна мрежа и улиците в кварталите на Шумен и селата. Това става ясно от решението за избор на изпълнител, публикувано на интернет страницата на кметството.

Другата фирма, подала документи за поръчката - „Интерпрестиж” ЕООД – Смядово, е отстранена от участие в конкурса, тъй като е предложила цена, неотговаряща на предварително обявените условия.

Обществената поръчка, спечелена от „Барс”, е за 144 хил. лв. без ДДС и включва снегопочистване, песъчаване, лугиране на 142 км. общинска пътна мрежа за календарната 2016 г.

Фирмата трябва трябва да обезпечи почистването от сняг и лед, третирането против заледяване и обезопасяването на общинските пътища и улиците в селата на територията на община Шумен и кварталите „Дивдядово”, „Мътница” и „Макак”.

Пътните настилки и съоръжения трябва да бъдат опесъчени и обработени против хлъзгане, за да се осигурят условия за нормално протичане на движението и предпазване от образуване на снегонавявания по пътищата от общинската пътна мрежа.

Снегопочистването ще се извършва до опорен пункт на населеното място – кметство, магазин, обръщало и др., като община Шумен може да възлага и снегопочистване на пътни участъци, свързани с нуждите на населениет.

Средствата за зимното поддържане на общинската пътна мрежа и на улиците в селата и кварталите на Шумен се осигуряват от целева субсидия и от бюджета на общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама