Гроздан Караджов: Това е началото на истинския Реформаторски блок, още 13 излизат в опозиция

13:06, 10 дек 15 / Политика 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес депозирах оставката си като председател на транспортната комисия. Това заяви пред журналисти депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов, който вчера обяви, че преминава в опозиция. Причината бе оставката на правосъдния министър Христо Иванов заради т.нар. „прокурорска поправка“.

Попитан дали това е началото на края на Реформаторския блок, Караджов каза, че може би е началото на истинския Реформаторски блок.

От разговори с колеги той разбрал, че 13 депутати от групата на блока ще последват примера му. „Очаквайте през следващите дни реакцията им“, посъветва реформаторът.

„Каквото съм имал, съм го казал. Разговарял съм с тези хора, за да кажа, че съм сигурен за 13 души. При оставка на министъра или неприемане на реформата в онзи вид, постигнат след консенсуса през лятото, ще последва същото поведение, като моето от вчера. Всеки ще избере подходящ момент, в който да го направи“, обяви Гроздан Караджов.

На въпрос какво следва от тук насетне, Караджов обяви, че повече няма да подкрепят това така сформирано мнозинство. „Какво точно означава, вероятно ще го чуете от политическите анализи на Реформаторския блок“, лаконичен бе депутатът.

Той отклони въпроса за министерски оставки, като каза, че министрите трябвало да кажат какво възнамеряват да предприемат. 

След като вчера Караджов обяви в телевизионно интервю, че очаква други 15 народни представители реформатори да излязат в опозиция, от пресцентъра на РБ разпростарниха съобщение, като определиха твърденията му за "спекулативни". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама