Над 3000 души са посетили ОИЦ-Шумен в периода 2012-2015 г.

13:12, 10 дек 15 25 231 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 3000 души са посетили Областния информационен център (ОИЦ) в Шумен в периода 2012-2015 г. Това бе оповестено днес по време на отчета на дейността на Центъра. Срещата се състоя в зала “Ресторант” на Гранд хотел “Шумен”.

За отчетения период са организирани 203 събития, посетени от 5000 души, а поканените са били 8000.

През тази година от ОИЦ-Шумен отчитат ръст в интереса на гражданите и институциите към услугите, предлагани от Центъра. Най-често хората се интересуват от европрограмите, които подпомагат стартирането на частен бизнес, санирането на сгради, образователни програми и др.

ОИЦ в Шумен се създава в края на 2011 г. Работата му стартира в началото на 2012 г. За периода полученото финансиране е в размер на 600 хил. лв. като на този етап са усвоени около 90% от средствата.

В началото проектът е бил Центърът да съществува три години, в последствие този срок се удължава и така достига четири години и четири месеца. По документи дейността на ОИЦ-Шумен трябва да приключи на 12 този месец. Специалистите от Центъра обаче няма да спрат работа.

Вече е подготвен проект за работа на ОИЦ-Шумен за новия програмен период, като се очаква новите договори за безвъзмездно финансиране да се подпишат в средата на март 2016 г. До тогава институцията ще се издържа с пари от Общината, които по-късно Центърът ще възстанови на общинската хазна. В новия програмен период ОИЦ-Шумен ще продължи да функционира със същите експерти, които и в момента работят там.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама