Кметът на Добрич подкрепи протестиращите родители

13:35, 10 дек 15 25 598 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Добрич Йордан Йорданов подкрепи националния протест на родителите.  "Изцяло подкрепям инициативата ви и заявявам, че с каквото може общината ще помогне - да се напишат и изпратят писма до съответните министерства", сподели той. Йорданов добави, че в момента се дискутира от него и екипа му възможностите за подобряване на състоянието на детските ясли и градини, както и за облекчаване на родителите.

С плакати „Без майки няма деца, без деца няма България!“, „За едни държавата е майка, а за други – мащеха“, „Намалете заплатите си, освободете бюджет за детски надбавки за всяко българско дете“  около 30 родители се събраха пред сградата на Общината, за да заявят своите искания за увеличение на майчинството и детските надбавки.

„Тук сме, защото искаме да раждаме деца. За да може всяко българско дете да получава детски надбавки и това да не е обвързано с дохода, който на родителите. Настояваме за увеличение на парите за майчинство. За достоен живот на нашите деца – за образование, за всичко, което е за тях, защото те са нашето бъдеще“, сподели участничка в протеста.

Майка на близнаци сподели, че държавата по никакъв начин не подпомага семействата с близнаци. По никакъв начин не осигурява адекватна грижа и за недоносените деца,  каквито са нейните. Това, според нея, е голям минус, тъй като, особено в малките градове, няма рехабилитация, личните лекари не дават нужните направления. Този проблем трябва да се реши по някакъв начин, за да се осигурят рехабилитационни грижи за недоносени деца.  

Майчинството за втората година да бъде обвързано поне с минималната работна заплата, която в момента е 380 лева, а майчинството е 340 лева, настояха други участници в протеста.

Баща, включил се в протеста, сподели, че има едно дете, но иска да има и друго. Той не вижда бъдеще за семейството си тук и смята след нова година да емигрира, тъй като тук не вижда никаква подкрепа от държавата за своето дете.  Искам нашата държава да мисли за обикновените хора, сподели той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама