Наградиха най-добрите спортисти на община Разград за 2015 година

14:09, 10 дек 15 / Спорт 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В празнична атмосфера и в присъствието на много гости и приятели община Разград раздаде днес отличия за най-достойно представилите се в индивидуалните и колективни спортове. Церемонията „Спортист на годината” се състоя във фоайето на 11 етаж в сградата на общината. Сред гостите на събитието бяха кметът д-р Валентин Василев, председателят на Общинския съвет Надежда Радославова, общински съветници, треньори, спортисти, спортни деятели и др.

Приветствие към присъстващите отправиха кметът д-р Валентин Василев и председателят на ОбС Надежда Радославова. Градоначалникът поздрави всички спортисти и спортни деятели и им пожела още по-големи  спортни постижения. Василев заяви, че той и екипът му имат амбицията през следващите години да надградят направеното от досегашното ръководство за развитието на спорта.

За спортист №1 на община Разград тази година бе определен колоездачът Мирослав Минчев. Той е състезател по колоездене на СК „Спринт” с треньор Денчо Денев, национален състезател и национален рекордьор в дисциплината 1000 м. През тази година Минчев е първенец в ДЛОП за мъже в дисциплина 1000 м в Пазарджик и на десето място на европейското първенство в дисциплина олимпийски спринт в Грехен, Швейцария.

Състезателят сподели, че е много щастлив от наградата, която е висока оценка за неговата работа. Той отбеляза, че най-голямото му постижение за миналата година е участието му на европейското първенство и доброто му класиране, а най-голямата му цел за догодина е класиране за Олимпиадата в Бразилия.

Второто място зае вратарят на „Лудогорец” Владислав Стоянов, а на трета позиция се нареди състезателят по шахмат на ШК „Абритус” Ивайло Енчев.

Сред най-добрите спортисти на община Разград за 2015 година са още лекоатлетът Цветомир Киров, културистът Тодор Димитров, лекоатлетката Костантина Борисова, шахматистът Момчил Николов, колоездачът Николай Станчев, състезателката по стрелба с лък Марина Найденова и състезателката по бокс Пламена Иванова.

За поредна година приза за най-добър отбор на годината на община Разград получи „Лудогорец“, а старши-треньорът Георги Дерменджиев бе отличен за треньор на годината.

Наградата за най-перспективен млад състезател получи Стефани Николова, състезател по карате.

Специална награда за висок спортен дух получи 13-годишният Християн Данаилов, състезател по тенис на маса на СКТМ „Лудогорец”. Той е със сребърен медал от турнира по тенис на маса за смесени двойки и с четвърто място единично от Спешъл Олимпик в Лос Анджелис.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама