Мол "Марково тепе" отваря врати през септември догодина

14:13, 10 дек 15 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мол "Марково тепе" трябва да отвори врати през септември 2016 г., съобщи днес кметът на Пловдив Иван Тотев.

В момента заедно с новия собственик се работи за заобикалящата среда, тъй като трябва да се впише вход на мола към проекта за бул. "Руски", поясни Тотев. Вариантите са или да се създаде локално платно, или да се направи директно влизане откъм булеварда. Друг вход за мола ще има откъм ул. "Гладстон".

Вътрешното преустройство на сградата е много голямо, защото се освобождава пространство за кинозали, които не бяха предвидени в стария проект.

Припомняме, че сагата с мола на бул. "Руски" започна преди години, когато пловдивският бизнесмен Стоян Сариев, собственик на строителна фирма, продаде парцела с площ 8.5 дка на компанията "Мелина". Самият Сариев пък придоби имота без търг през 2003 г. чрез ликвидация на съсобственост.

Израелските инвеститори от "Мелина" започнаха строежа на мола, който премина през доста перипетии, защото се наложи тотално разбиване на скалите за няколкото подземни нива на сградата. Впоследствие фирмата имаше проблеми с финансираща я банка и строежът бе замразен.

Миналата година се заговори, че около "Марково тепе" има нов инвеститорски интерес. Тогава за купувач на имота се спрягаше крупна фирма, която оперира в Пловдив и региона, но впоследствие тя се отказа от сделка заради високата цена от близо 40 млн. лв.

Новият собственик на мол "Марково тепе" е "Джи пи груп". Компанията е добре позната в Пловдивско, тъй като изпълни няколко големи обекта - спортната зала на Пловдивския университет, пречиствателната станция в Кричим, ВиК в няколко първомайски села. Фирмата е подизпълнител на "Лукойл", като изгражда и поддържа бензиностанциите им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама