Пловдив получи приза Балканска столица на туризма (снимки)

14:22, 10 дек 15 / Култура 25 232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдив бе отличен официално за Балканска столица на културата. Призът от тазгодишните Балкански награди за туристическа индустрия бе връчен на зам.-кметът по култура Стефан Стоянов на специална церемония, провела се късно снощи.

Балканска столица на фестивалите пък стана Банско. Наградата за цялостен принос в развитието на туризма отиде при "Шарлопов Груп", а за туристически обект №1 за 2015 година - при замък "Влюбен във вятъра" в Равадиново.

Албания, Турция и Румъния също бяха възнаградени с престижните статуетки.

Алабния взе приз с българско участие в категория Инвестиции в поклоннически туризъм за повторното изграждане на българският християнски храм "Св. Николай Чудотворец", област Голо бърдо, днешна Албания. Разрушената през 60-те години на миналия век църква е функционирала повече от 300 години, а сега във възстановителните работи ще помагат и местните българи-мюсюлмани.

Туристическата индустрия в съседна Турция получи приз за един от най-популярните туроператори на Балканите - "Караджъ Турс". Румъния пък грабна приз за туристическа дестинация с 4-звездния хотел Valea cu Pesti, който се намира на брега на езерото Видрару, в близост до легендарния замък на граф Дракула.

С приз "Туристически продукти - Символ на България" бе отличен професионализма и дългогодишната успешна дейност на "Рефан България" - марка, станала синоним на козметика без граници със своите 400 бутика в 28 държави на 5 континента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама