ПТП затрудни допълнително движението в Русе

14:50, 10 дек 15 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Катастрофа между "Дачия Дъстър" и "Субару" затрудни допълнително и без това натовареното движение по булевард "Липник" в Русе. Инцидентът се случи в района на "Практикер" след 13 ч. днес и се размина само с материални щети. Намесата на органите на реда и липсата на сериозни последици за замесените позволи и по-бързото разчистване на мястото.

"Става въпрос за отнемане на предимство. Със затварянето на Кръговото и допълнителното натоварване на по-малките улици в централната част на града подобни гледки не са рядкост напоследък. Надяваме се да ремонтите да завършат скоро и да отворят най-сетне "пробива Кауфланд" и Кръговото", коментираха пред Topnovini.bg свидетели на инцидента.

Припомняме, че в момента продължават строително-ремонтните дейности по реконструкцията на кръговото кръстовище между булевардите "Липник", "Цар Освободител" и "Скобелев". От днес дори бе спряно движението на градския транспорт в района. Очаква се трафикът да бъде възстановен още преди изтичането на първоначално обявената крайна дата - 20 декември. Това важи и за дългоочакваното откриване на "пробива Кауфланд", който ще подобри значително връзката на квартал "Родина" с централната част на града.

Двата обекта са част от 30-милионния проект за "Интегрирана система за градски транспорт в Русе". Той включва още подобряване на обществения превоз и изграждане на нови велоалеи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама