Хакери извадиха Кунева от властта (обновена)

15:01, 10 дек 15 / Политика 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Партията на вицепремиера Меглена Кунева "Движение България на гражданите" също излиза в опозиция. Това става ясно от прессъобщение от партията, разпратено до медиите. Оказа се обаче, че служебната поща на формацията е хакната и от нея е изпратено фалшивото съобщение. И Кунева няма никакво намерение да напуска своето кресло в Министерски съвет.

"Подали сме сигнал до ДАНС за случая", съобщиха депутатите Димитър Танев и Настимир Ананиев. Двамата опровергаха информацията, като не знаят кой стои зад атаката и какво цели тя. Избраниците от ДБГ са се събрали в централата, за да обсъдят ситуацията с оставката на Христо Иванов.

В партенката се съобщава още, че депутатите на ДБГ излизат в опозиция, а Изпълнителният съвет на партия ще настоява всички нейни членове, които заемат постове в изпълнителната власт, да напуснат.

Ето какво гласи фалшивото съобщение, което зарадва социалните мрежи все пак:

"Във връзка с вчерашното гласуване  в НС, Изпълнителният съвет на Движение България на Гражданите, реши:

•       ДБГ не може да продължи да крепи Парламентарно мнозинство, работещо срещу належащите институционални реформи.

•       Считано от днес (10.12.2015г) Народните представители от Движение България на Гражданите считат за нарушено Споразумението, сформирало настоящото мнозинство в НС. Поради този факт, оттегляме подкрепата си за същото това мнозинство.

•       Изхождайки от горното, ИС на ДБГ ще поиска от всички министри, зам.-министри и други членове на Изпълнителната власт да напуснат постовете си в знак на несъгласие с опитите да бъдат саботирани реформите в Република България и заменени с фасадни такива.

Във връзка с тиражираната в последния ден информация, бихме искали да съобщим, че нито Председателят на ДБГ, Меглена Кунева, нито проф. Даниел Вълчев ще заемат министерски постове във формата на настоящото правителство"

Вчера поста си напусна министърът на правосъдието Христо Иванов. Заедно с него в опозиция мина и лидерът на ДСБ Радан Кънев. Очаква се този уикенд партията да вземе решение дали също цялостно да излезе от властта, както и от Реформаторския блок.

Подобна хакерска атака бе извършена и срещу партията на Яне Янев - РЗС. Това стана през август 2014 г., когато хакерите разпратиха информация, че РЗС ще подкрепи ГЕРБ на предстоящите тогава избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама