Плевенски плувци с отлично представяне на Коледен турнир във Враца

15:04, 10 дек 15 / Спорт 25 227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
14 деца от плевенския клуб по плуване „Инвиктус“ се представиха отлично на Коледен плувен турнир, организиран за първа година във Враца. Поканата за участие към плевенчани е била отправена лично от домакините в лицето на Клуба по плувни спортове „Ботев“. Това съобщи председателят на плевенския тим Кирил Бъчваров.

Плевен участва с най – малките си състезатели, деца родени през 2005, 2006 и 2007 години. Конкуренцията беше сериозна, имаше над 60 участника от клубове по плуване в Северна България.

„Всички треньори в клуба сме изключително доволни от представянето на нашите момичета и момчета. В момента те са в една начална възрастова категория за състезания и това, което показаха, е сериозна заявка за добро представяне и на национално ниво“, коментира Бъчваров.

Плувен клуб „Инвиктус“ съществува официално в Плевен едва от 5 януари тази година, но вече има в актива си редица успехи. За Коледните и Новогодишни празници от Клуба подготвят и превърналия се в традиция за града Коледен плувен турнир. Той ще бъде на 19 и 20 декември в Общинския плувен комплекс /до СОУ „Иван Вазов“/. Стартовете по възрасти и в двата дни ще започват в 17 часа. Идеята е от догодина турнира да се провежда с участието на поне още 10 плувни клубове от страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама