Министър Красен Кралев откри спортна площадка в Казанлък

15:41, 10 дек 15 / Спорт 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри днес нова спортна площадка в Казанлък. Сред официалните гости бяха известният баскетболен треньор Тити Папазов и народният представител Нено Влайков.

Кметът на Казанлък Галина Стоянова откри церемонията и обяви желание за работа по още проекти, които да подобрят спортната инфраструктура на Казанлък. Такива проекти са градския стадион и колодрума. „ Трябва да продължаваме да градим, защото казанлъчани умеят да пазят и съхраняват хубавото и полезното. Искам да поздравя треньорите, които са тук и работят с много деца и млади хора. Те постигат много добри резултати и на национално ниво“, заяви Стоянова.

 „Всичко, което може да направи Общината със собствения си бюджет го прави и подпомага клубовете, без да ги противопоставя. Общината се включва там, където наистина трябва да се помогне“, допълни кметът.

Министър Кралев пък обяви, че се надява новата спортна площадка да стане притегателна сила за младите хора в града, като ги накара да спортуват.  Той заяви  готовност за съвместна работа с Общината. „ Знаем, че има много проблеми със спортната инфраструктура. Много малко са средствата, с които разполагаме. Правим максимума да прокараме пътеки и да осигурим финансиране за различни проекти. Няма да направи изключение желанието ни да помогнем и в Казанлък“, обяви Кралев.

Спортната площадка е на стойност 365 672 лв. и е реализирана по проект „Подобряване на физическата и жизнена среда на градския център за осигуряване на устойчива и екологична градска среда за по-високо качество на живот и нови възможности за социално икономическо развитие”, финансиран по програма „Регионално развитие“ 2007-2013. На площадката са изградени стена за катерене и рампи за каране на скейтборд.

След откриването на новата спортна площадка, министър Кралев посети  колодрума и градския стадион на града, за да се запознае със състоянието на обектите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама