Подписаха Харта за отговорно управление на Асеновград

15:42, 10 дек 15 / Политика 25 195 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представителите на Местна коалиция "БСП-АБВ, Екогласност" и политическите партии ДПС, Реформаторски блок и Народен съюз в Община Асеновград подписаха Харта за отговорно управление "Асеновград продължава напред", съобщиха от пресцентъра на Община Асеновград.

Председателят на Общинския съвет  Светозар Шуманов връчи Хартата на кмета на общината. На свой ред Емил Караиванов изтъкна, че само в рамките на един месец общинските съветници доказаха, че мислят за благото на асеновградчани чрез провеждането на шест заседания, на които взеха десетки решения. "Надявам се, да продължим в същия дух", сподели още той.

В състава на общото събрание на хартата влизат всички общински съветници от Местна коалиция "БСП-АБВ, Екогласност" и политическите партии ДПС, РБ и Народен съюз. Всички те се обединяват в работата по 7 приоритета.

Ефективно управление на общинската собственост, бюджетно-финансова сигурност на общината, за участие на гражданите в местното самоуправление; Модернизация на инфраструктурните мрежи и подобряване на енергийната ефективност; Осигуряване на условия за стабилен местен бизнес, трудова заетост и повишаване качеството на живот; Ангажираност на общината за провеждане на социални политики в интерес на гражданите; Инвестиране в туризъм и култура за превръщане на Асеновград в привлекателна туристическа дестинация; Образованието, политиките за деца и младежи във фокуса на управлението на общината; Коректност и консенсус при управленски решения и стратегии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама