Запознаха варненчета с коледните традиции в ЕС

15:53, 10 дек 15 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският информационен център (ОИЦ) във Варна показа на малчуганите как празнуват Коледа в различни европейски държави.

Информационният ден „Интересни факти и коледни традиции в Европа“ бе съпътстван с  празнична атмосфера, песни, танци, детски усмивки, подаръци и лакомства. Събитието започна с детски изпълнения на авторски стихове за Европейския съюз  и продължи с коледна визуална обиколка до всяка една от 28-те държави - членки на ЕС.

Във всички европейски държави Коледа е свързана с празнични базари, пищни украси и богати трапези, разказа на децата Михаил Иванов от ОИЦ-Варна, който представи чрез  снимки и илюстрации най-характерните празнични обичаи за Рождество в Европа.

Малчуганите се впечатлиха най-много от Черния Пиет, който придружава холандския Дядо Коледа. Малките варненчета поискаха да получават по три пъти подаръци като Коледовци, както в Белгия. За да допълнят традициите в Австрия, се включиха момиченца с бални рокли и момченца с перуки от IV група, които танцуваха виенски валс. Празничната традиция в България бе  демонстрирана от коледарчета от детската градина, които поздравиха присъстващите с  традиционни песни и наричания.

Децата получиха подаръци от ОИЦ-Варна и  егустираха немски щолен, джинджифилови сладки и други сладки изкушения.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама