Ангел Джамбазки: Политиката на Европа по отношение на мигрантите е неадекватна

16:15, 10 дек 15 / Политика 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Европа има неадекватна политика спрямо мигрантската вълна, а подходът на Европейската комисия и Европейския съюз е изцяло погрешен. Те нямат представа какви ще са резултатите от техните решения. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки от Европейски консерватори и реформисти.

„И какво се случи? При вида на тази голяма група нелегални мигранти, започнаха да търсят панически изход в квотата за разпределение, която е не само неработеща, но и несправедлива“, добави той.

Джамбазки коментира, че засега няма информация да е започнало ефективното разпределение на мигрантите. По думите му, погрешната политика на Европарламента и ЕК е продължила с погрешното споразумение с Турция, което според него е капитулация.

„Управляващите в Турция буквално изнудиха ЕК и ЕС да получат едни пари, за да си свършат работа, а не го направиха. Никой не обърна внимание и на това, че Турция е ефективно намесена в гражданска война, войската й се намира на чужда територия, нарушавайки определени граници. Пряко и косвено подпомага бойни формирования на териториите на Сирия и прави всичко, което разпознава като свой интерес. Турция изнуди да й се дадат едни пари. Това е откуп, който всеки европейски гражданин плаща от джоба си на управляващите там“, добави евродепутатът.

Джамбазки намекна, че атентатите в Париж не се случиха в Белгия и Австрия, защото управляващите водят разговори с терористите. 

„Споразумяват се с тези хора, откупуват се, за да не им се случи нищо“, обясни той.

Джамбазки определи мерките, които се обсъждат за укрепване на границите като напълно неадекватни. Според него, онова, което трябва да се направи е: „Плътно затваряне на външните граници, репатриране на всички хора, които нямат право да се намират тук".

Като пример за неадекватност той цитира документ, получен в четвъртък сутринта от Брюкселския трудов съд, който „задължава правителството на Белгия да предоставя убежище на всеки, потърсил такова, още преди да бъде интервюиран, преди да се му взети данните. Да му се плащат 120 евро на ден, още преди да е доказал необходимостта от това убежище“.

„За това не съм оптимист за развитията вътре в Съюза“, каза Джамбазки.

„Знаете ли защо Националният фронт спечели във Франция? Защото Меркел стана човек на годината, а втори след нея е лидерът на „Ислямска държава“ Абу Бакр ал-Багдади. Съюзът просто няма как да остане такъв, какъвто е сега – пътуване в неясна посока. Превръщането му в някаква бюрократична свръхдържава няма да се случи“, добави евродепутатът.

„Мигрантите смятат, че имат право на европейски начин на живот, без да са го заслужили. Смятат, че могат да променят нас", каза още Джамбазки.

Според евродепутата, разликата между бежанците и мигрантите е драстична.

„Бежанците не казват махнете кръстовете, защото ни обиждат, а просто влизат в домовете, защото им е студено, без значение какво има отгоре - кръст ли или гръмоотвод. Мигрантите не искат да се вписват в обществата, те искат да ги променят според техните ценности и начин на живот.“

Джамбазки обясни, че драмата е в това, че западноевропейските политици не могат да си позволят да кажат, че мигрантската вълна ги плаши и застрашава сигурността. Това било причината да загубят подкрепа в държавите си. 

"Ситуацията в Македония е в изключително тежка, защото страната е оставена да бъде буфер на Гърция, която пък по всичко личи, че иска да си отмъсти, заради всичко, което й се случи досега. Гърците директно стоварват хората на границата с Македония, без да ги регистрират, като така нарушават и Шенгенското споразумение, и Дъблинското“.

Джамбазки изрази притеснението си от нарастващата роля на Турция.

„Турция придоби самочувствието на играч, на мощна регионална сила и започва да личи все по-голям интерес към конкретни територии“, завърши той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама