Камерън преосмисля членството на Великобритания в Общността

16:18, 10 дек 15 / Свят 25 203 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мащабът на мигрантската криза, обхванала Европейския съюз през последните месеци, може да тласне Великобритания да преразгледа членството си в Общността, заяви британския премиер Дейвид Камерън, цитиран от dailymail.co.uk.

По време на посещението си в Полша министър-председателят заяви, че сериозно ще преосмисли дали страната му да остане в ЕС преди референдума в края на 2017 година.

При визитата си във Варшава Камерън заяви, че предоговарянето на условията на Лондон за членство в ЕС е станало още по-важно с оглед на кризата на сигурността в Европа. Според британския премиер в Европа вече е започнала значима промяна. По думите му в ЕС се забелязва добра воля и ангажимент за запазване на Лондон в състава на общността.

"Подкрепям принципа на свободното придвижване и много ценя приноса на поляците и другите европейци към Великобритания. Предизвикателството са мащабите на придвижване на големи групи хора, на което сме свидетели в Европа през последното десетилетие и натиска върху обществените услуги. Това е проблемът, който трябва да решим", каза Камерън в полската столица.

На свой ред премиерът на Полша Беата Шидло изрази надежда, че Великобритания ще постигне споразумение по въпроса за социалното подпомагане на мигрантите, пристигащи на Острова.

Полша е поредната спирка от европейската обиколка на Дейвид Камерън, с която той се опитва да спечели подкрепа за исканите реформи в ЕС, преди да подложи членството на Лондон в общността на референдум.

Според председателя на Европейския съвет Доналд Туск именно въпросът за намаляване на социалните облаги ще е най-спорен. Той заяви, че лидерите на ЕС ще трябва да "чуят повече" от г-н Камерън, преди да решат как да се процедират с плановете на министър-председателя по въпросите за миграцията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама