Тодор Танев няма да подава оставка, очаква прегрупиране на реформаторите

16:28, 10 дек 15 / Политика 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На този етап въпросът с моята оставка не стои на дневен ред. Това каза министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев, цитиран от БГНЕС. По неговите думи единствено премиерът Бойко Борисов може да иска оставката му, защото той го е назначил. Танев посочи, че до момента подобни разговори двамата не са водили.

„Ако някой ми поиска оставката, трябва да има съответните мотиви за онова, което не съм направил. Всичко друго би било политическо“, коментира той.

Според просветния министър няма повод да се стига до оттегляне на доверието от него. За една година министерството е изготвило пет законопроекта, има почти готов законопроект за професионалното образование и шест пилотни колежа. По неговите думи няма и проблеми с обществените поръчки, каквито спекулации са се появили.

Относно стабилността на Реформаторския блок след оставката на правосъдния министър Христо Иванов и оттеглянето на Радан Кънев в опозиция, той каза, че като страничен наблюдател му се струва, че има разцепление, но е възможно да има прегрупиране.

Танев припомни, че е част от гражданската квота на реформаторите, но от дълго време не знае кой е ръководителят на блока.

„Бях сред тези миналия септември, от които държахме да има формат на Реформаторския блок като политическа коалиция. На този етап ми се струва, че той действа по-скоро като предизборна коалиция”, допълни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама