Шуменци се жалваха от лоша инфраструктура в първия приемен ден на кмета

16:37, 10 дек 15 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От лоша инфраструктура и битови проблеми се жалваха гражданите в първия приемен ден на кмета на Шумен Любомир Христов.

22 бяха официално записаните за среща с градоначалника.

Живеещите във военните блокове на Пети полк бяха подготвили 15 искания към Любомир Христов, свързани с уреждане на чистотата в междублоковите пространства, неработещо улично осветление, изтрити пешеходни пътеки, дупки оставени след работа на екипи на ВиК. На момента градоначалникът реагира и заедно с представителя на квартала Иван Димитров, изпрати експерт от Общината, който да се запознае на място с проблемите. Още утре наносите събрани около блоковете на Пети полк ще бъдат разчистени, обеща Любомир Христов.

Той изслуша и оплакването на група възрастни жени от кв. “Тракия”, които живеят на ул. “Дедеагач” №9. Те се жалваха, че редовно мазите им са наводнени, а блокът потъва. Ситуацията е критична, защото вече са започнали да се чупят стъклата на прозорците на апартаментите, падат плочки от облицовката на жилищата. Жените получиха уверение, че ще бъде сформирана комисия, която да направи щателен оглед на блока и да установи причините за проблема. Възрастните жени се оплакаха още, че от ВиК през лятото разкопали около блока, но до момента никой не е възстановил настилката.

Кметът Любомир Христов обеща съдействие и на семейство, което от 2003 г. иска да построи къща на терен в местността “Смесе”, но до имота няма водопровод, а най-близките тръби са на 150 метра. Условието за разрешаване на строежа обаче е да има водопровод.

Семейството изрази желание да поеме разходите по прокопаването и полагането на тръбите, които са в размер на 25 хил. лв.

Георги Цочев поиска помощ за въвеждане на разработена от него програма за проследяване на крадени вещи в заложни къщи.

Цочев е шуменец, който обаче живее в столицата работи като бизнес-консултант и ръководи екип от програмисти. Идеята на младия мъж е  всеки ужилен от крадци да има възможност да въвежда серийният номер на задигнатия от дома му уред в специално създадена система, в която да са свързани и заложните къщи в страната. Така вещта ще бъде лесно издирена.

Кметът Любомир Христов посредничи за среща между Георги Цочев и шефът на полицията в Шумен Ялчън Расим.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама