КЗК отмени поръчка на Община Малко Търново, била непрозрачна

16:51, 10 дек 15 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени като незаконосъобразно решение на кмета на община Малко Търново Илиян Янчев за класиране и определяне на изпълнител по обществена поръчка за ремонт на детската градина и здравната служба в село Звездец, показа справка на Topnovini.bg.

КЗК e преценила, че избраната фирма изпълнител "Стоянов-06" ЕООД по подпоказател "Технологична последователност" и на жалбоподателя "Хидрострой" АД по подпоказател Б "управление на риска" са необосновани и неподкрепени с доводи и констатации на комисията, назначена от възложителя. Освен това липсвали и данни за предложенията на участниците, което поставя под съмнение прозрачността на публичния търг.

КЗК е върнала процедурата на етап повторно разглеждане на документите.

Припомняме, че Целодневна детска градина "Ален мак" и здравният пункт в малкотърновското село Звездец трябваше да бъдат ремонтирани в рамките на четири месеца. Общината беше пуснала обществена поръчка за тяхното обновяване още през месец юли тази година. Сумата, предвидена за ремонтни дейности, бе в размер на 262 008 лева без ДДС.

Публичният търг беше по две обособени позиции. Едната включваше извършване на основен ремонт на ЦДГ "Ален мак", а другата – реновиране на здравната служба в селото, която се намира на първия етаж от сградата на местното кметство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама