Полицията в Женева на крак, търси терористи от Париж

16:53, 10 дек 15 / Свят 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Швейцарската полиция вдигна нивото на тревога в Женева, след получено съобщение, че в района има четирима заподозрени за тероризъм, съобщава „Фигаро“.

„Полицията в Женева, на базата на тази информация, е повишила нивото на бдителност и е увеличила броя на полицейските служители на терен”, се казва в официално съобщение на департамента за сигурност на Женева.

Сайтът Tribune de Genèvе съобщава, че издирваните лица са свързани с „Ислямска държава“. „От неясна заплаха преминахме към сериозна заплаха", каза пред изданието Емануел Льо Версо, говорител на отдела за безопасност и икономика (ПИВ).

"Броят на патрулите е увеличен, защото ние сме в много активна фаза на изследване. В момента се определя нивото на заплахата“, допълни същият източник.

Като част от разследването след атентатите от Париж, както в международен, така и в национален, полицията в Женева и нейните партньори участват в активното търсене на лица, замесени в тероризъм.

Според Би Би Си, издирваните атентатори са свързани с нападенията в Париж от 13 ноември. Зсега такава не установена.

Парижки полицейски източници, цитирани от "Ройтерс", уточняват, че няма пряка връзка с атентатите, отнели живота на 130 души в Париж.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама