Ще разкриват втори кабинет за неотложна помощ в Добрич

16:55, 10 дек 15 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кабинетът за неотложна помощ в ДКЦ I няма да бъде преместен на територията на МБАЛ – Добрич, реши Областният съвет по здравеопазване, съобщи областният управител Детелина Николова.

Този кабинет е създаден по идея на общопрактикуващите лекари и се намира в сградата на ДКЦ I. Той обслужва пациентите на джипитата 24 часа. Преди пет години такъв кабинет на територията на болницата е имало и тогава Центърът за спешна медицинска помощ не е бил толкова натоварен, колкото сега, обясни Николова. И посочи, че за своите 24-часови дежурства екипът на ЦСМП приема предимно хора от населени места, извън град Добрич, и неосигурени здравно лица. Това изключително натоварва ЦСМП и не дава възможност за адекватна медицинска помощ при спешните случаи.

Решено е кабинетът в ДКЦ I да остане и да се търсят възможности за разкриване на втори такъв на територията на болницата, като в скоро време се проведе среща между изпълнителния директор на МБАЛ – Добрич, д-р Галя Василева – председател на Районната колегия на Българския лекарски съюз и д-р Стоян Желев – представител на Сдружение на общопрактикуващите лекари в област Добрич. Такъв втори кабинет ще даде възможност да се разтовари дейността на ЦСМП. В него е възможно да бъдат привлечени и общопрактикуващи лекари от други населени места.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама