560 таксита ще обслужват старозагорци

17:06, 10 дек 15 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предложение за определяне на брой таксита и минимална цена за таксиметров превоз на пътници в Стара Загора ще гласуват на редовната сесия общинските съветници, съобщи днес председателят на Общинския съвет (ОбС) Емил Христов. Определената минимална цена е 0.70 лв. за километър пробег, а максималната е  0.90 лв. Цените ще важат за дневна и нощна тарифа. Броят на такситата в общината да е 560, а разрешителните да важат три години от датата на издаването им, е записано още в предложението на Общинска администрация.  Поради поемане изпълнението на всички градски автобусни линии от новосъздаденото общинско дружество „Тролейбусни и автобусни превози" ЕООД,  старейшините ще увърдят критериите и намаленията при пътуването на възрастни граждани, хора с увреждания и учащи. Решението им ще влезе в сила от 1 януари 2016 г., като издадените от фирмата-превозвач до момента карти с преференциални цени за учащи ще важат до края на учебната 2015/2016 г.  Общинският съвет ще разгледа и гласува промени в Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги. Те включват определяне на такса за използване на спортните съоръжения, които се намират на територията на новоизградения парк (бившите Артилерийски казарми), както и зад Централна поща. Предложените цени са съобразени с разходите за поддръжка и с цените предлагани по частните спортни съоръжения от подобен тип. 

Общо 61 точки включва Дневният ред на последното за тази година заседание на старозагорските общински съветници. То ще се проведе на 17 декември, от 9.00 часа, в зала „П. Р. Славейков" на Община Стара Загора.

„Мултимедиен проектор ще получи Регионална библиотека „Захарий Княжески", а необходимата сума ще бъде осигурена от реализираните икономии от бюджета на Общинския съвет. На същия принцип миналата година бе закупена и монтирана озвучителна система в залата на библиотеката”, обяви Емил Христов, председател на Общинския съвет (ОбС) в Стара Загора. Той припомни, че осветлението в Драматичен театър „Гео Милев" също бе закупено със спестени от ОбС средства.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама