Oмбудсманът Мая Манолова на посещение във Велико Търново

17:13, 10 дек 15 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Омбудсманът на Република България Мая Манолова поздрави кмета на Велико Търново Даниел Панов за отличното ниво на социалните услуги, които се предлагат на територията на общината.

Тя е на посещение в старопрестолния град, което започна от Дома за деца, лишени от родителски грижи „Пеню и Мария Велкови” и двата центъра за настаняване от семеен тип в сградата.

Грижата за най-малките и добрите условия, в които живеят, бяха една от темите на разговора между Мая Манолова и Даниел Панов.

Кметът на Велико Търново разказа, че на територията на града и населените места се предлагат близо 100 социални услуги. 33 от тях са делегирани от държавата, а за да бъде качеството им отлично, за последната година Общината е подпомогнала финансирането им с близо 200 000 лева. Останалите 54 услуги, сред които 34 клубове на пенсионера и инвалида, 19 младежки центъра и домашен социален патронаж са изцяло на общинска издръжка. „Община Велико Търново е посочвана като пример за подражание за предлаганите социални услуги и има редица награди”, посочи Даниел Панов. Омбудсманът Мая Манолова запозна кмета на старата българска столица с млада и трудоустроена жителка на Велико Търново, която е висшист по счетоводство и контрол, но изпитва трудности при намирането на работа. Даниел Панов отговори, че през февруари Бюрото по труда ще обяви свободни работни места за трудоустроени и обеща съдействие за решаването на проблемите. Кметът на старопрестолния град и омбудсманът на Република България посетиха също градското читалище „Надежда”, където Мая Манолова дари литература.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама