Обявиха номинациите за филмовите награди "Златен глобус"

18:11, 10 дек 15 / Свят 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ясни са номинациите за престижните американски филмови награди "Златен глобус". Церемонията по връчването на наградите ще се състои на 10 януари 2016 в Лос Анджелист.

Основни претенденти са филмите "Карол" "В светлината на прожектора" и "Завръщането". Те още не са гледани от зрителите по кината.

Претендентите

Най-много номинации за престижното филмово отличие получи драмата „Карол“. Лентата, разказваща за любовта между омъжена жена и млада продавачка в магазин през 50-те години, е номинирана в категорията за „най-добра женска роля“ - Кейт Бланшет и Руни Мара, за режисурата на Тод Хейнс, както и за саундтрак и за най-добър филм.

Конкуренция на "Карол" за драматичен филм са уестърна „Завръщането“ с участието на Леонардо ди Каприо на носителя на "Оскар" Алехандро Иняриту, продължението на "Лудият Макс: Пътят на гнева", психотрилърът "Стаята" и истинската история на журналистите от "Бостън глоуб", разкрили педофилия в католическата църква "В светлината на прожектора" .

"Драмедията" за финансовата криза The Big Short с Райън Гослинг, Брад Пит, Стив Карел и Крисчън Бейл, "Завръщането" и биографичният "Стив Джобс" са също с по 4 номинации. The Big Short е номиниран в категорията "комедия/мюзикъл" заедно с "Марсианецът" с Мат Деймън, "Шпиони" с Мелиса Макарти, "Тотал щета" с Ейми Шумър и Joy с Дженифър Лорънс за изобретателката на самоизстискващия се парцал за миене "Миракъл моп'.

Главна мъжка роля

Звездите на The Big Short Крисчън Бейл и Стив Карел се изправят един срещу друг в състезанието за главна мъжка роля, където са още Майкъл Фасбендър ("Стив Джобс"), Леонардо ди Каприо ("Завръщането"), Еди Редмейн ("Датското момиче"), Брайън Кранстън - "Тръмбо", и Уил Смит за Concussion. 

Главна женска роля

Освен Руни Мара и Кейт Бланшет от "Карол" за главна женска роля в драматичен филм се съревновават Бри Ларсън ("Стаята"), Алисия Викандер в "Датското момиче" и Сирша Ронан ("Бруклин").

Режисьор

Режисьорите са Тод Хейнс ("Карол"), Алехандро Гонзалес Иняриту ("Завръщането"), Джордж Милър ("Лудият Макс"), Ридли Скот ("Марсианецът") и Том Маккарти („В светлината на прожектора“ ).

Сред претендентите от малкия екран номинация си спечели поп иконата Лейди Гага за ролята си в сериала на ужасите American Horror Story.

Стрийминг услугата "Нетфликс" е големият победител сред телевизионните канали с 8 номинации за свои продукции.

Наградите "Златен глобус" се връчват от журналисти от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд и се смятат за генерална репетиция преди наградите "Оскар".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама