Румен Петков: Радан Кънев е искал суспендиране на Конституционния съд

18:15, 10 дек 15 / Политика 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Радан Кънев се чувства над закона и е искал суспендиране на конституционния съд. Това каза зам.-председателят на АБВ Румен Петков в предаването „Лице в лице” по bTV.

Петков донесе в студиото стенограма от разговор между Кънев и премиера Бойко Борисов, воден още преди първото гласуване на конституционните промени и зачете от нея: 

„Ще цитирам какво казва Кънев: С други думи, дали България ще продължава да робува на решенията на Конституционния съд или е освободена”, прочете Петков. Според него това означава, че лидерът на ДСБ иска суспендиране на КС.

„Министър председателят Борисов на същата среща казва: Едно от консенсусните предложения на АБВ, надявам се и на реформаторите, е да бъдат 6 на 5 в полза на прокурорите. Шест на 6 противоречи на Конституцията”, допълва Петков.

„Искам да отхвърля твърдението, че Христо Иванов не се е срещал с политическите сили”, каза още Румен Петков. По думите му АБВ са се срещали с правосъдния министър. „Тогава му зададох два въпроса – какво означават промените в Конституцията за съдебната система и за гражданите и защо не е показал списъците със съдии, прокурори и следователи, които бавят правосъдието”, каза Петков.

По думите на зам.-председателя на АБВ, ако тези списъци станат публични много лесно ще се ускорят процесите в съдебната система. „Христо Иванов беше честен с мен и каза, че нищо не му пречи”, допълни Петков.

„Няма как да не остане привкус, че Христо Иванов и хората около него са искали да яхнат прокуратурата”, смята Петков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама