Стотици протестиращи скандират „Цаца, вън“, блокираха за кратко "Орлов мост" (обновена)

18:51, 10 дек 15 25 625 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотици протестиращи за втора поредна вечер изразиха недоволството си от провалената съдебна реформа и блокираха бул. „Цар Освободител“ пред Народното събрание, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Те скандираха „Оставка“, „Мафия“ и „Цаца, вън“, както и „Борисов, Цацаров, Местан – в един казан“. Искането на протестиращите е за истински реформи.

Около 19 ч. протестиращите тръгнаха към "Орлов мост". 

За кратко те блокираха кръстовището при Софийския университет, а след това се насочиха към затваряне на „Орлов мост“, където пробиха полицейския кордон и блокираха ключовото столично кръстовище.

Сред транспарантите, които те бяха разпънали, бяха „Съдебна реформа“, „Пълна и безусловна декомунизация и лустрация“, „Да опраскаме прасешкия парламент“. Според гражданите не може да има промяна в държавата, без лустрация.

Метли в ръцете на част от протестиращите символизираха измитането на излишните в съдебната система. По време на протеста своето недоволство изразиха и шофьорите, блокирани на "Орлов мост", натискайки клаксони.

Блокадата на "Орлов мост" продължи около 15 минути, след което протестиращите се върнаха към сградата на Народното събрание и продължиха към Съдебната палата.

В същото време и феновете на ЦСКА преминаваха през центъра и скандираха "Бойко Борисов педераст", но не предизвикаха ескалация на напрежението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама