Проф. Славик Табаков вече е Доктор хонорис кауза на МУ - Пловдив

18:58, 10 дек 15 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Физикът от Кралския колеж в Лондон проф. Славик Табаков бе удостоен с почетната титла "Доктор хонорис кауза" на Медицински университет - Пловдив.

"Получавам съм и други награди, но тази е най-ценната, която вече имам", сподели проф. Табаков, след като прие отличието, връчено от ректора на висшето учебно заведение.

Проф. Славик Табаков започва научната си кариера точно в МУ - Пловдив. В момента е водещ световен експерт в областта на медицинската физика, директор е на три магистърски програми към Кралския колеж в Лондон, президент е на Международната организация по медицинска физика, той е и консултант по медицинска физика към Университетската болница на Кралския колеж в Лондон.

Интересен биографичен факт е, че професорът е потомък на славна пловдивска фамилия - тази на д-р Теофил Груев - дядо на професор Славик Табаков.

В рамките на тържествения Академичен съвет, на който проф. Табаков получи титлата си днес, още осем нови професори, един доцент, един доктор на науките и тринадесет с образователната и научна степен "доктор" получиха дипломите си за новите академични длъжности и степени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама