Разширяват обхвата на Споразумението за работа по превенция на изоставянето на новородени в Русенско

19:27, 10 дек 15 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес в Зала 1 на Областна администрация – Русе под председателството на Станимир Станчев – заместник областен управител на Област Русе, се проведе заседание на Областен координационен механизъм по деинституционализация. Информация за проведеното заседание съобщава прес центърът на Областна администрация.

Участие са взели още Красимира Кулева – координатор и психолог в здравно-консултативните центрове по майчино и детско здраве към МБАЛ Русе и доц. д-р Нина Радкова – завеждащ отделението по неонатология към МБАЛ Русе.

Основен акцент на срещата е било обсъждането на възможностите за подобряване грижите към майките и децата в контекста на новосъздадените центрове към МБАЛ Русе.  

Била е представена и подробна информация относно идеята и бъдещото действие на здравно-консултативните центрове по майчино и детско здраве, както и съществуващото между Регионална дирекция за социално подпомагане – Русе и Русенската многопрофилна болница Споразумение за работа по превенция на изоставянето на бебета на ниво родилен дом.

В резултат на дискусията е било решено да се организира последваща среща за разширяване обхвата на партньорите по Споразумението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама