Адвокат Даниела Михайлова стана "Човек на годината"

23:32, 10 дек 15 25 794 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Адвокат Даниела Михайлова е носителят на приза „Човек на годината” за 2015 година. Тя е наградена за принос към правата на човека и правозащитността. Адв. Михайлова е ръководител на правната програма на сдружение „Инициатива за равни възможности”. Тя е човекът, който се застъпи за ромските семейства, засегнати от разрушаване на техните къщи в с. Марчево, община Гърмен, и в кв. „Максуда“ във Варна.

Наградите на Българския хелзинкски комитет (БХК) бяха връчени за осма поредна година. Двете втори награди отидоха при гражданския активист и политик Виктор Лилов и доброволците в проект „Бежанци” - Джил и Сейди Класби.

Специални награди получиха журналистът Лора Филева от „Дневник”, организациите в защита на Карадере, блогърът Магдалина Генова и отец Рафаил – Росен Стефанов, а наградата на публиката отиде при природозащитника Свилен Чешмеджиев. С връчването на призовете организаторите показват на обществото кои каузи са значими.

Преди месец около наградите избухна скандал заради номинацията на лишения от свобода Джок Полфрийман, осъден за убийството на студента Андрей Монов. От БХК оттеглиха номинацията му заради обществената реакция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама