Двама рецидивисти с общо 31 стари присъди отново чакат процес

16:35, 11 дек 15 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура в Пловдив внесе обвинителни актове срещу двама рецидивисти. Единият, 36-годишен мъж от Първомай, е със 17 стари присъди, а другият – 33-годишен пловдивчанин, с 14. Предвиденото от закона наказание за престъпленията, в които са обвинени двамата е лишаване от свобода от 5 до 15 години. Предстои Окръжен съд - Пловдив, да насрочи съдебни заседания по делата.

Първият обвиняем - Асен Попов, е предаден на съд за обира на баничарница на ул. "Отец Паисий" в Пловдив.

На 10 август той нахлул в обекта и се насочил към касата с оборота. Продавачката опитала да го спре, но мъжът я ударил по главата. След това взел парите и избягал. Задържан е на 26 август в Цар- Симеоновата градина. В хода на досъдебното производство се е признал за виновен. В момента с постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Поов е осъждан 17 пъти предимно за кражби и грабеж. Излязъл е от затвора през август 2013 година, посочват от прокуратурата.

Обвинителен акт е внесен и срещу пловдивчанина Красимир Янков.

На 25 август той използвал сила, за да открадне мобилен телефон от собственика му в центъра на Пловдив.

Янков седнал на пейка до пострадалия и издърпал вещта от ръцете му в момент, докато го питал колко е часа.

Янков също се е признал за виновен. Той е осъждан 14 пъти за различни престъпления. Излязъл е от затвора през март 2014 г. От септември 2015 г. е с постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража", взета от Окръжния съд в Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама