Творческа работилница за деца организира Народно читалище „Делиорман” в Разград

07:44, 12 дек 15 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В навечерието на новогодишните празници Народно читалище „Делиорман” в Разград организира Творческа работилница за деца. Тя ще е под наслов „Творческите чудеса на малките джуджета" и ще се проведе от 14 до 18 декември в Детския отдел на регионалната библиотека, съобщи председателят на читалището Хабибе Расим.

В творческата инициатива могат да се включат деца на възраст от 5 до 12 години. Участието е безплатно, а всички необходими материали за изработка на новогодишните украшения ще бъдат осигурени от организаторите.

В продължени на една седмица, малчуганите ще имат възможността да усвоят приложни и забавни техники, които не се изучават в училищата. Заниманията ще се провеждат всеки ден от 16 до 18 часа под ръководството на майсторката на приложни изкуства Хафизе Басри.

В понеделник са предвидени занятия по изработване на джуджета и новогодишни украси. Във вторник участниците в работилницата ще изработват  гирлянди и звездички, а на следващия ден ще се научат да правят снежни човеци. Темата на занятията в четвъртък е „Бяла спретната къщурка”, а в последния ден от инициативата децата ще украсяват елха. Ще има и забавна сценка с участието на клуб „Слово” към Центъра за ученическо техническо и научно творчество с ръководител Веселина Йотова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама