Намаляване на заплатата си иска кметът на Търговище

07:45, 12 дек 15 / Политика 25 560 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Намаляване на заплатата си с 400 лева иска кметът на Търговище д-р Дарин Димитров. След като в края на миналия месец общинските съветници гласуваха градоначалникът да получава максималните 2 600 лева на предстоящата сесия на 18 декември, решението им е върнато за преразглеждане от самия д-р Димитров. Освен за собствената си заплата, той предлага да отпадне и увеличението от 100 лева към възнагражденията, които получават селските кметове в района.

"В бюджета на Община Търговище за 2015 година не са предвидени средства за увеличаване на работните заплати. Предложеното увеличение се измерва на 87 000 лева в годишен размер. Такова увеличение не е предвидено и в проекто бюджета за 2016 година" мотивира предложението си кмета. Освен това според Димитров при вземането на това решение местния парламент е допуснал процедурно нарушение, гласувайки две предложения заедно, а не по реда на внасянето им.

Градоначалникът предлага заплатата му да остане същата, каквато е получавал кметът на Търговище досега - 2200 лева, а кметовете на населени места да взимат от 560 до 625 лева на месец.

Ако общинските съветници подкрепят корекцията тя ще е в сила от 10 ноември, когато новите управници встъпиха в длъжност.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама