За шеста година ще има социална трапезария в Добрич

08:33, 12 дек 15 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За шеста година в Добрич ще има социална трапезария. За целта от 14 до 18 декември, включително, от 9.30 до 16 часа, започва набирането на заявления от желаещите да ползват услугата. Могат да кандидатстват лица и семейства, които получават месечни социални помощи, или нямат доходи и близки, които да се грижат за тях. Трапезарията е и за самотни хора и семейства, които получават  минимални пенсии, както и за скитащи и бездомни деца и възрастни. Кандидатстването става с документ за самоличност. Ако в семейството има деца, родителите да представят акт за раждане на децата. Кандидати, които са освидетелствани от ТЕЛК, трябва да представят копие от Експертно решение.  Безработните представят регистрационен картон от ”Бюро по труда”. След приключване на приема, на 30 декември, всеки подал заявление може да провери дали е одобрен в изнесения в бившия Партиен дом,етаж 11 списък на информационното табло.

Доставянето на храната ще започне от 4 януари всеки работен ден от понеделник до петък, в клуба на пенсионера по ул.”Отец Паисий”№82 и в храм ”Света Троица”.

Безплатната храна включва супа, основно ястие и хляб. Услугата се разкрива по проект на община Добрич „Обществена трапезария“. За неговото реализиране има сключен договор с фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика. Вече пет години от октомври до края на декември и от януари до април бедни от града получават безплатна храна. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама