Изложба представя детайли от френската столица във Варна

08:41, 12 дек 15 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изложбата "35 парижки нюанса" ще бъде открита на 21 декември от 18:00 часа в Градската художествена галерия "Борис Георгиев" във Варна. Фотографът Пиер - Етиен Же представя френската столица през своя обектив. Излиза от рамките на обичайното, като поставя акцент върху малките детайли, които обикновено убягват от погледа на любопитния турист. 

"Да изобразиш Париж, означава да изразиш емоциите си, своето собствено усещане и възприятие за Града – светлина. Макар че изображенията ми са само в черно и бяло, това което ме привлича по време на разходките из Париж са формите, структурите. Чрез детайлите, които документирам, пресъздавам своята собствена вселена –  малко меланхоличнa и малко драматичнa“, разказва Пиер - Етиен Же.  

Изложбата,чието откриване предстои на 21 декември дава повече видимост на тези детайли, пречупена през артистичната чувствителност на автора. Представянето на френския фотограф пред българската публика става възможнo благодарение на помощта на бразилката Нара Васконселос и по покана на Градската художествена галерия “Борис Георгиев” - Варна. В деня на откриването на изложбата ще се състои концерт в програмата, на който са включени произведения от Моцарт, Бах, Непомучено, Масне, Сен- Санс, Вале и Астор Пиацола.

Изпълнители ще бъдат Нара Васконселос – Барето – пиано, Дави Барето – виолончело, Роберто Барето – цигулка и Каролина Рибейро - цигулка, позната на широката публика от участието и в кулинарния телевизионен формат “ Мастър шеф”- България.

Пиер-Етиен Же е роден в Шамбери, югоизточната част на Франция, където живее до 24-годишната си възраст. Оттам животът му го отвежда в Белгия, след което заминава за Бразилия, за да се озове в България преди 8 г. Заедно със съпругата си, която е бразилски дипломат прекарват  5 г. в Париж, след което отново се завръщат в София, където живеят и работят до днес.

До момента изложбата е показвана в София, Стара Загора, Плевен и Казанлък. Във Варна изложбата ще бъде представена от г-жа Пламена Димитрова - Рачева, в присъствието на автора, както и  на представители на посолството на република Бразилия в София, Алианс Франсес – Варна, варненската художествена гилдия и почитатели на изкуството в града.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама