Лиляна Павлова обсъжда развитието на градовете

09:13, 12 дек 15 / Политика 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Развитието на българските градове като двигател на икономическия растеж в страната е темата, с която ще се открие вторият ден от дискусионния форум „Общините през програмния период 2014-2020“. Дебатите по този въпрос ще бъдат водени от министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Форумът в София започна в петък, като за срещата в столицата пристигнаха кметове и председатели на общински съвети от цялата страна. Идеята на организаторите е да съберат на едно място представители на централната и местната власт. Ключовите за общините министри участват, не само за да представят възможностите на еврофондовете, но и идеята си за обединяване на усилията и работата по проектите с местните власти.

Началото на срещата в петък даде зам. Министър-председателят по европейските фондове Томислав Дончев, който обърна внимание на общините за подбора на проектите, които ще одобряват за европейско финансиране през новия програмен период. Участи в срещата взе и вътрешният министър Румяна Бъчварова, която представи работата на МВР в борбата с битовата престъпност, превенцията на терористичните заплахи и мерките, които министерството взе в последно време за контрол върху бежанските потоци към България. Социалният министър Ивайло Калфин запозна представителите на местните власти с развитието на проекта за промени в Закона за социалните услуги.

Днес, след дискусията с Лиляна Павлова за градската инфраструктура, екоминистърът Ивелина Василева ще представи новите ангажименти на общините за опазването на околната среда. Министърът на земеделието Десислава Танева ще дебатира по въпросите за координацията между държавата и общините в развитието на селските райони.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама