Прибраха казанлъшки тийнейджъри от нощни заведения (обновена)

09:16, 12 дек 15 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 28 непълнолетни момчета и момичета от Казанлък са били открити в нощни заведения в Града на розите след полунощ, съобщиха от полицията.

За времето от 23.00 часа на 11декември до 03,00 часа днес на територията на община Казанлък е проведена специализирана полицейска операция, с цел обезпечаване сигурността на малолетни и непълнолетни лица на обществени места, противодействие на престъпността и разпространение на наркотични вещества, проверки на питейни и увеселителни заведения и сборища на лица от криминалния контингент.

В хода на операцията са проверени шест питейни заведения и три игрални зали. В две от питейните заведения са установени общо 28 непълнолетни лица, които пребивават в нарушение на разпоредбите на Закона за закрила на детето и Наредба №1 на Община Казанлък.

Предприети са действия по осигуряване сигурността на децата и безопасното им прибиране по домовете.

Спрямо родителите, собствениците и управителите на питейните заведения, ще бъдат предприети административни санкции, уточняват от полицията.

Глобата за родители, пуснали децата си без придружител след 22.00 часа, е 300 лева, а за заведения, в които са открити непълнолетни, тя е 2000 лв.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама