ГЕРБ с две кандидатури за правосъден министър

09:32, 12 дек 15 / Политика 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ГЕРБ има две кандидатури за правосъден министър. Това обяви депутатът от партията Десислава Атанасова пред Нова телевизия. Тя обаче уточни, че имената им няма да бъдат обявени преди премиерът Бойко Борисов да поиска това.

Според бившия здравен министър Реформаторският блок също трябва да издигне свой кандидат, но само, ако решат да останат в управляващата коалиция.

Припомняме, че отношенията между двете партии се влошиха след подадената оставка на правосъдния министър Христо Иванов. Тя беше последвана с оттегляне на подкрепата към кабинета от страна на съпредседателя на реформаторите Радан Кънев. Късно снощи лидерът на ДСБ призова здравният министър Петър Москов, който също е част от квотата на РБ, да се оттегли от властта.

„Не обсъждаме вариант за предсрочни избори след оставката на Христо Иванов. Най-важното сега е да се осигури стабилност и това трябва да е водещо при обсъждането на оставки от другите коалиционни партньори. Няма да ни изненада нито едно решение, което ще приемат от ДСБ на днешното си заседание“, каза още Атанасова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама