245 абсолвенти на ИПФ и Колеж в Сливен грабнаха дипломи за висше

09:32, 12 дек 15 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дипломи за висше образование на Инженерно педагогическия факултет и Колеж в Сливен на Техническия университет – София получиха 245 абсолвенти от випуск 2015 година, съобщиха от Общината. От тях трима студенти завършват със златен, а петима със сребърен медал.

Тържеството се състоя вчера в залата на читалище „Зора” в присъствието на много гости, студенти, техни родители, преподаватели и приятели.

Поздравителен адрес от името на кмета Стефан Радев по повод тържествения ритуал на дипломирането поднесе зам.-кметът на община Сливен Румен Иванов.

„Радвам се, че поредният випуск от висшето учебно заведение, което е академичната гордост на града ни, успешно приключва своя образователен цикъл. На добър час на всички! Нека наученото от Вас през годините в университета бъде вашата силна начална скорост, с която да осъществите себе си в полето на науката, образованието или реалната икономика. Качествената подготовка, която сте получили в Сливен ще ви даде възможност да размахате криле и да намерите своето място в този глобален и все по-технологичен свят. Но ми се ще да вярвам, че измежду Вас ще има и такива, които да свържат съдбата си с града ни и да участват в съзидателните усилия по въздигането му. Ще ги считам за съмишленици и съюзници. Защото аз, екипът ми, Сливен, ще имаме нужда от знанията и уменията им, придобити в Техническия Университет”, каза кметът на Сливен.

Дипломите на 71 професионални бакалаври, 58 магистри и 88 бакалаври връчиха зам.-кметът Румен Иванов, зам.-областният управител на област Сливен Камен Костов, зам.-ректорът на университета проф. д-р Станимир Карапетков, ръководители на катедри и хабилитирани преподаватели във ВУЗ-а.

През идващата 2016 година висшето учебно заведение в Сливен ще чества 30 години от създаването си. Идеята на ръководството е за юбилея да изградят детска градина, в която да се обгрижват децата на майките-студентки по време на учебните им занимания, както и други социални придобивки, посочват от ръководството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама