Суинг вълната увлича все повече русенци

09:44, 12 дек 15 / Култура 25 535 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредно винтидж парти ще върне Русе към първата половина на 20-и век. Нарастващият брой на любителите на суинг танците и джаза в града се събират в "Station Hall" на "Swingin’ Christmas Party" на днешния 12 декември след 23 ч., съобщиха местните "двигатели" на организацията "Линди Хоп България" Радина Костадинова и Надежда Иванова.

"Суинг танците са доста по-различни от вече популярните в града салса, кизомба, бачата. Те носят съвсем различно усещане. Самото завръщане към началото на миналия век с танца, с музиката, с облеклото и дори с грима, е изключително привлекателно за хората. Наред с това те все повече се интересуват и от културата от онова време. Тогава, след Голямата депресия, обикновеният човек в САЩ е нямал много пари дори да посрещне нормалните си нужди и е търсел нещо, което да го отвлича от ежедневните проблеми. Днес, за да последваш суинг "вълната" също не е необходимо много - достатъчно е да извадиш от стария гардероб карираните ризи и тирантите на дядо си или дългите разкроени поли на точки от скрина на баба, като добавиш и малко съвременен ентусиазъм и се получава", сподели за Topnovini.bg Костадинова.

По този повод от "Линди Хоп Русе" обещават тази вечер прекрасни емоции в компанията на великолепни танцьори и инструктори, отправяйки покана към всички, които обичат музиката от първата половина на миналия век – танцьори, любители на суинга и джаза като стилове.

"Очакваме ви след 23 ч. Дрескодът е в стил 20-те и 30-те години на XX в., в тон с наближаващите празници. Да се разходим заедно назад във времето със съвременния си ентусиазъм!", призоваха още организаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама