Борис Велчев: Цацаров си върши добре работата

10:26, 12 дек 15 / Политика 25 612 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мисля, че Сотир Цацаров полага големи усилия да си гледа добре работата го прави качествено. Прокуратурата винаги е била подлагана на голям натиск и точно заради това резултатите не са толкова видими. Така председателят на Конституционния съд Борис Велчев коментира пред "Дарик радио" скандалите от последните дни, в които беше намесен главният прокурор на България.   

Велчев, който беше обвинител номер едно преди назначението на Цацаров, беше скептичен за предложението да има зам.-главен прокурор. Според него няма как той да бъде независим. Все пак той не отхвърли възможността да се назначава такъв по конкретни поводи. 

"Ако той сбърка, кой ще разследва него. Главният прокурор ли? Така двамата могат да бъдат в постоянна война помежду си, а това няма да помогне на съдебната система по никакъв начин", заяви Велчев.

Председателят на Конституционния съд уточни, че обвинител номер едно в държавата не е безконтролен, както си мислят повечето хора.

"Той е овластена фигура и създава впечатление, че е недосегаем, но това не е вярно. Главният прокурор няма имунитет. Може да бъде разследван за всичко. Сигурно е трудно, но не и невъзможно", каза още Борис Велчев.

Той подчерта, че е нормално да има политическо участие в квотите на съдебните институции. Според него, ако бъде оставена съдебната власт да се самовъзпроизвежда, това ще доведе до недобри практики.    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама