Бъчварова не изключва преразглеждане на споразумението между ГЕРБ и РБ

10:56, 12 дек 15 / Политика 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вицепремиерът по коалиционната политика и вътрешен министър Румяна Бъчварова е убедена, че управляващата коалиция между ГЕРБ и Реформаторския блок ще се запази. Тя обяви това в ефира на „Дарик радио“ по време на годишните награди на медията „Политик на годината“.

„Към момента тези динамични събития по-скоро се отнасят в отношенията вътре в нашия партньор – в една от партиите му, а не за цялата коалиция. Затова смята, че ще намери изход на тази ситуация“, каза Бъчварова.

По думите ѝ е възможно да се преразгледа коалиционното споразумение между блока и ГЕРБ , както поискаха от СДС.

„Трябва да се види как ще се уреди това вътре в Реформаторския блок. Ние нямаме двустранно споразумение с всяка от партиите. Нека видят как ще се възприеме тази идея в блока. Основата на нашата коалиция е споразумението между ГЕРБ и РБ“, припомни вътрешният министър.

Бъчварова не пожела да отговори защо ГЕРБ се отметнаха от „историческия компромис“, като препрати въпроса към председателите на парламентарните групи.

Вътрешният министър обясни, че е отсъпил пред полицейските протести, защото те са били справедлив.

На въпрос дали, за да те чуят в България, трябва да затвориш „Орлов мост“, Бъчварова каза, че правителството се отнася и към това с разбиране. „Аз приемам и признавам правото на прост. Убедена съм, че успешните управляващи са тези, които могат да чуят посланията“, посочи Румяна Бъчварова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама