Борисов: Няма да управлявам повече с ДСБ, ако излязат от властта сега

12:55, 12 дек 15 / Политика 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ще ги изчакам да видя какво ще кажат реформаторите. За нас има един верен вариант. Клел съм се пред Реформаторския блок, че няма да се кандидатирам на президентските избори и ще пазя стабилността. Ако излязат от властта и зимата се наложи да правим предсрочни избори, а след още няколко месеца президентски, това е безумие. Ще зарежем стабилността, ще изкараме до президентските избори и ще отидем на избори 2 в 1.

Така описа ситуацията в управляващата коалиция ГЕРБ – Реформаторски блок премиерът Бойко Борисов в ефира на „Дарик радио“.

Той пожелава на Радан Кънев с ДСБ да стане първа политическа сила, но попита с кого ще направят правителство. Борисов предупреди, че ако излязат по този начин, той лично им давам дума, че ГЕРБ повече няма да го „пусне в управление с тях“.

„От тук нататък те са длъжни на техните избиратели да кажат, че ние ще се борим да управляваме България с БСП, ДПС, патриоти или някой друг“, каза Борисов.

По думите му миналата неделя се е видял с Радан Кънев, който е сподели намеренията си пред Борисов.

„Не му се сърдя, защото в личен това е може би неговата най-добра не само защита, но и желание да бъде фактор в политиката. Оставам с най-добри чувства към него. Надявам се да размислят и да разберат, че могат да причинят много тежък катаклизъм в държавата. Ако някой си мисли, че ще ме привърже с БСП, ДПС или някой друг, много се лъже“, заяви премиерът.

Попитан на кои ще се яви Борисов, ако реформаторите предизвикат предсрочни избори, премиерът каза, че „тогава ще го мислим“.

Премиерът Бойко Борисов обеща, че в сряда при гласуването на окончателното трето четене на измененията в Конституцията ще отпадне тайното гласуване във Висшия съдебен съвет. 

Премиерът обясни, че след това ГЕРБ и РБ ще изберат нов правосъден министър, като ще се допитат и до подкрепящите мнозинството Патриотичния фронт и АБВ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама