Поредни две възрастни жени са измамени в Русе

13:27, 12 дек 15 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жена от Русе се е оплакала във Второ РУ, че е станала жертва на измама на 10 декември. 72-годишната русенка е обяснила, че е получила обаждане на домашния си телефон, чула е мъжки глас и е припознала обаждащия се като бивш неин началник.

Той й казал, че е направил заявка в магазин "Зора" за закупуване на четири токови трансформатора и я помолил да се обади на посочен от него телефонен номер, за да се свърже с управителя на магазина и да го попита, дали са пристигнали и колко струва един от тях.

Жената се съгласила да съдейства и след проведен телофонен разговор с «управителя» е предала сума от 680 лева на непознат мъж, който отишъл пред дома й. По случая е заведено дознание.

И друга жена от Русе е заявила измама във Второ РУ. Според разказаното от 80-годишната това е станало на 11 декември, когато в дома й позвънил мъж. Тя го помислила за сина на зълва й, който живее в друг град в България. Мъжът й казал, че в момента е в Русе, има промоция на климатици и иска да закупи два, но има нужда от финансовата й помощ.

Русенката се съгласила, но понеже нямала пари вкъщи, се наложило да отиде с такси до банката, намираща се в центъра на Русе и да изтегли сумата от 2 500 лева. Щом изтеглила парите, тя се прибрала в дома си и след поредното обаждане по телефона е предала изтеглените от банката пари пред входа, в който живее, на "служител" от магазина за климатици. По този случай също е заведено дознание. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама