Три кражби са регистрирали служителите на реда през миналото денонощие

13:31, 12 дек 15 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сигнал за кражба от жилище е постъпил в Първо РУ. Полицията е започнала разследване по случая. Според заявеното от потърпевшите стопани, за периода 5 – 10 декември е проникнато в апаратамент на ул. «Кръстец» в Русе, като е отворена входна метална врата. От дома липсват два лед телевизора и преносим компютър. Общата стойност на нанесената щета е заявена за около 3 000 лв.

Във Второ РУ са започнали разследване по сигнал за кражба от магазин на ул. „Доростол“ в Русе. Според съобщеното в полицията, на 11 декември около 4:35 ч., в обекта било проникнато след взлом на стъкло. По данни на управителя липсват 5 бутилки уиски и над 30 кутии цигари от различни марки. Заявена е щета за около 300 лева. По случите е образувано дознание.

Вчера в Първо РУ е постъпила жалба за кражба на гориво от товарен автомобил. Полски гражданин, водач на ТИР, преминаващ транзитно през страната, разказал, че е спрял на отбивка по бул. «Христо Ботев» в Русе, в близост до заведението "Зодиак". След полунощ мъжът легнал да поспи, като угасил осветлението в кабината и сутринта на развиделяване като се събидул, установил по показателите на компютъра, че количеството на гориво е на минимум, а вечерта резервоарът бил пълен.

Когато огледал резервоара на возилото установил интервенции по една от капачките, а в тревата видял захвърлена отверка и следи от разлято гориво. Шофьорът сигнализирал на тел. 112. На място дежурна оперативна група е извършила оглед и е документирала случая. Образувано е досъдебно производство, започнато е разследване. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама