Впечатляващ концерт по случай юбилея си изнася ансамбъл „Странджа” в Бургаската опера

13:37, 12 дек 15 / Култура 25 226 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фолклорен ансамбъл "Странджа" ще изнесе днес впечатляващ концерт по случай своя 50-годишен  юбилей, съобщиха от Общината. Той ще се проведе от 18:00 часа в Бургаската опера.

Юбилейният концерт ще се състои от 5 части. Всяка от тях ще представи по едно десетилетие от историята на фолклорния ансамбъл. В първите четири части зрителите ще могат да видят фрагменти от произведенията на ансамбъл "Странджа", изпълнявани от неговото създаване до началото на века. В петата част изпълнителите ще представят най-новите изпълнения от своята хореография.

Между отделните части на концерта ще бъдат излъчвани кратки видеофилми, които ще показват любопитни подробности за ръководителите, изпълнителите и репертоара на ансамбъл "Странджа" през годините.

Преди началото на концерта във фоайето на Операта ще бъде подредена интересна изложба. В нея ще бъдат показани повече от 500 снимки, които са запечатали различни моменти от живота на ансамбъла. Експозицията ще съдържа и някои от най-престижните награди, присъждани на фолклорния състав.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама