Екологията е приоритет номер едно за Фандъкова през 2016 г.

14:03, 12 дек 15 / Политика 25 205 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екология и зелени политики. Върху това ще се съсредоточи столичният кмет Йорданка Фандъкова пред 2016 г. Тя беше отличена с приза на "Дарик радио" "Политик на годината", като подели наградата с генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова. 

Като пример за това, че столицата е водила и ще продължи да води такива политики тя посочи изграждането на завода за боклук, който получи приза "Сграда на годината" само преди броени дни. Според нея това е голямо постижение не само за София, но и за България, защото така се отменя наказателната процедура на България от Европейската комисия в сектор "Отпадъци".

Фандъкова каза още, че в София най-важното по казуса с мигрантите е сигурността. През 2016 г. ще има повече осветление и камери навсякъде в града. Ще има увеличаване на броя общински полицаи, както и засилване на униформеното присъствие навсякъде по улиците на столицата, тъй като в момента било малко. 

По националните теми Фандъкова беше лаконична. Според нея управляващата коалиция ще се запази. Реформите във всички сектори трябва да продължи, особено в съдебната система. Народното събрание пък трябвало да предприеме мерки мерки за промени в Изборния кодекс. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама